Bezoekers van de voedselbank Krimpen krijgen een receptenboekje

Bezoekers van de Voedselbank Krimpen aan den IJssel vinden deze week een extraatje bij hun pakket. Een receptenboekje gemaakt door de Voedselfamilie Krimpenerwaard. Vol inspiratie om lekker en lokaal te eten, juist met een klein budget.

Lekker eten uit de buurt

Duurzaam en gezond eten moet voor iedereen bereikbaar zijn, vindt de Voedselfamilie. Eten uit het seizoen én uit de buurt is daarvoor een mooie oplossing. Daarom staan in het receptenboekje ook allerlei tips. Over welke groente en fruit bij elk seizoen horen. Maar ook over de leukste stalletjes in de omgeving van Krimpen, waar je eten direct van het land koopt. Omdat het nu aardbeientijd is, sponsorde de Rabobank voor elk krat een doosje versgeplukte, lokale aardbeien.

Voor ieder wat wils

Donderdagochtend vroeg stak wethouder Hugo van der Wal zijn handen uit de mouwen. Samen met vrijwilligers van de Voedselbank pakte hij de receptenboekjes in bij de Fonteinkerk. Daarin staat voor ieder wat wils. Zelf heeft de wethouder ook al een favoriet recept op het oog. In huize Van der Wal komt de gado gado uit het nieuwe boekje zeker een keer op tafel.

 

Deel dit bericht op sociale media