Doneer

Informatie voor donateurs.

Wat doen wij?

Nederland krijgen meer dan 180.000 mensen per jaar steun van de voedselbank. In Krimpen aan den IJssel zijn dat +/- 100 gezinnen.

Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen, het milieu minder wordt belast en meer mensen toegang hebben tot  levensmiddelen. We werken uitsluitend met vrijwilligers (in Krimpen aan den IJssel ongeveer 40) en hebben dus geen loonkosten.

Waarom is er geld nodig?

De voedselbanken bieden directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk zelf niet redden. Door de oplopende energiekosten en de stijgende prijzen van de boodschappen zien voedselbanken het aantal mensen dat om hulp vraagt toenemen. 

Waar wordt mijn donatie voor gebruikt?

Jouw bijdrage hebben we hard nodig om wekelijks voedselhulp te verstrekken. Onze kosten zitten in huisvesting, gas, licht, water, transportmiddelen, brandstof, koel- en vriesopslag, onderhoud, verzekeringen etc. Het kost ons 5 euro om een gratis pakket aan een gezin te kunnen verstrekken.

Doneren

Doneren kan via de doneerknop.

Doneer met een overschrijving

Je kunt een bedrag overmaken ten name van Voedselbank Krmpen aan den IJssel onder vermelding van “Gift” op bankrekeningnummer: NL86 RABO 0360 6481 93.

Algemene informatie

  • KvK: 90115007
  • Fiscale nummer: 865213732
  • Bezoekadres: Jan Steenstraat 10, 2923 CP  Krimpen aan den IJssel
  • Postadres: Fort Asperen 23, 2926 VG  Krimpen aan den IJssel

Steunen op een andere manier

Dat kan!

Bijvoorbeeld met een grote gift, een nalatenschap of testament. Je kunt ook schenken met belastingvoordeel.

Wil je zelf of samen met familie, vrienden of collega’s in actie komen voor de voedselbank bij jou in de buurt of Voedselbanken Nederland, dat kan heel eenvoudig via onze Kom-in-actie pagina.

Check alle mogelijkheden om ons financieel te steunen:

 

Goed om te weten: Het bestuur ontvangt géén beloning voor haar werkzaamheden.

Wellicht ook interessant voor jou