Het Kontakt: Voedselbank in Krimpen aan den IJssel wordt zelfstandig

De Voedselbank in Krimpen aan den IJssel wordt einde van het jaar zelfstandig en gaat over naar een winkelconcept. Daarom heeft het bestuur van de recent opgerichte stichting afgelopen week het huurcontract voor een winkel ondertekend bij Verdoold Makelaars.

Tot op heden is de Voedselbank een zogeheten uitgiftepunt van Rotterdam. Dit betekent dat de Voedselbank in Rotterdam kratten klaarmaakt voor de mensen die het nodig hebben in Krimpen aan den IJssel. De criteria om in aanmerking te komen voor de Voedselbank zijn landelijk vastgesteld.

Kratten

Iedere donderdagochtend worden vanuit Rotterdam kratten met bepaalde producten bezorgd. In de Fonteinkerk in Krimpen aan den IJssel worden de kratten door vrijwilligers aangevuld met groente, fruit en andere producten die door verschillende mensen en organisaties aan de Voedselbank zijn gedoneerd. Op donderdagmiddag vindt vanuit de Fonteinkerk de uitgifte plaats. Op dit moment worden er iedere week rond de honderd kratten uitgedeeld.

Eind dit jaar stopt Rotterdam de leveringen aan Krimpen aan den IJssel. “Daarom moeten wij als zelfstandige Voedselbank verder gaan”, zegt coördinator logistiek Richard van Houwelingen. Rotterdam stapt, net als in heel veel andere plaatsen in Nederland, over op het ‘supermarktsysteem’, zodat de (gevulde) kratten verdwijnen. Uitgiftepunt Krimpen heeft ervoor gekozen om als zelfstandige Voedselbank ook voor het winkelconcept te kiezen. Voorzitter Anthon Timm: “Daarom hebben wij begin deze maand Stichting Voedselbank Krimpen aan den IJssel opgericht.”

Sleutel

Het overgaan op het winkelconcept is een flinke operatie. Zo moet er een winkelruimte gehuurd en ingericht worden, een vrachtauto worden aangeschaft en zijn er meer vrijwilligers nodig. De voorbereiding hiervoor is inmiddels in volle gang. Afgelopen week werd er bij Verdoold Makelaars het huurcontract getekend. Timm: “Per 1 juli ontvangen we de sleutel. Zo is de voedselbank een stap dichterbij het zelfstandig verder gaan.”

Deel dit bericht op sociale media